Skip to content

Hur ska mikropauser, promenader på lunchen, vara ute i naturen mm förbättra hälsan och bibehålla hög produktivitet när det många gånger är helt orimliga krav, orimliga förutsättningar med minimala resurser som dessutom efter senaste omorganisationen ska vara effektiva!


Så effektiva att asap många gånger numera är asap, asap, asap!! Du ska vara klar gärna igår. Helst ska du vara en helt annan person än den du är nu för vi kan alltid stretcha målen lite till, få ut lite mer av oss själva och bli lite mer effektiva..


Ta en promenad kan ge en fördelaktig effekt men i en orimlig struktur liknande effekt som att säga andra klassiska klyschor och panik lösningar som ryck upp dig, tänk positivt, bara man vill tillräckligt mycket så går allt, framrutan ska vara större en bakrutan, har du provat gurkmeja samt bara du har en vision så löser sig allt!


Tänk gärna riktigt långt utanför boxen och jämför med en helt annan verklighet tex idrotten som gärna lyfter att höga mål ger hög energi men där vi gärna glömmer att man har helt andra förutsättningar så skapar vi en ännu större känsla av otillräcklighet och tillkortakommande. Dessutom söker vi dig som är stresstålig.

 

Just nu upplevs det att många organisationer spelar fotbollsmatcher med sju spelare i det egna laget på planen mot motståndarnas elva.

 

Där frågan inte är om utan när någon kommer att få kramp, bli utmattad, skadad och där vi tillslut förlorar medarbetare och matchen utan en ordentlig chans för vi har slimmat laget med för få spelare på planen dvs förutsättningarna var ifrån början helt orimliga.

Det är ju många gånger sjukare än sjukt vilket då inte är konstigt att många blir sjuka för det var ju inte friskt ifrån början!!


Ingångsvärdet är i 
många fall helt sjukt. Det är ju helt orimligt! Det går inte ihop ifrån början även om du och ni gör ert absolut bästa!!

 

Att avsätta tid och börja ifrågasätta och inventera de interna resurserna samt förutsättningarna för att se hur dessa möter de efterfrågande kraven kan vara ett alternativt sätt i att skapa hållbara medmänniskor som bildar hållbara arbetsplatser.

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >