Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Inspirationsföreläsning

Föreläsning - inspiration

 

Ordet inspiration har sitt ursprung i latinets inspiro som betyder inandas eller blåsa liv i och är ett såkallat stimulus som sätter igång den mentala verksamheten - med andra ord aktiverar hjärnan och sätter fart på nya tankar och idéer. Inspirera - Framkalla, uppväcka. inspirera - Ge inspiration, entusiasmera, hänföra, liva, elda. inspirera - Påverka, intala.

Inspiration kan vara en central och betydelsefull del i ledare och chefers arbete.

Skapa en inspirerande arbetsmiljö och få tillbaka engagemang, kreativitet och produktivitet bland medarbetarna.

Johan ger några råd om hur ledare kan inspirera på arbetsplatsen:

En avgörande faktor för att inspirera medarbetare kan vara att kommunicera klart och tydligt sina förväntningar, visioner, nutida och framtida målsättningar. Genom att vara öppen och ärlig om företagets mål och hur varje individ kan bidra till att uppnå dessa, kan man skapa en gemensam vision och ge medarbetarna en känsla av syfte och meningsfullhet i sitt arbete.

Uppmärksamma positiva attityder, viljan av att vilja utvecklas, bidra till andras utveckling där man gör varandra bättre, prestationer och visa uppskattning för deras arbete, så skapar man en positiv arbetsmiljö där medarbetarna känner sig inkluderade, sedda, bekräftade samt motiverade att fortsätta prestera på högsta nivå.

Ge medarbetarna möjlighet att vara kreativa och ta egna initiativ, eget ansvar får andra att växa, det kan vara mycket inspirerande. Ge utrymme för utforskande av nya idéer och lösningar, samt uppmuntra dem att tänka utanför etablerade ramar, på så sätt kan man visa att deras åsikter och idéer är värdefulla. Skapa forum för meningsfulla kompetens utbyten. Detta skapar en miljö där medarbetarna känner sig inspirerade att bidra med sin egen kompetens.

Investera i medarbetarnas personliga utveckling, det kan vara en viktig faktor för att inspirera dem. Erbjud utbildningsmöjligheter, handledning och mentorskap samt uppmuntra dem att sätta upp mål och sträva efter att nå dessa, visar man att man tror på deras potential. Frigör tid för volontärsarbete då känslan av att vara behövd och bidra med guldkant för andra medmänniskor kan skapa en känsla av mervärde. Detta kan vara mycket inspirerande och utveckla medarbetarnas engagemang och motivation.

Arbeta konsekvent med yrkesstoltheten och stoltheten över arbetsplatsen. Här arbetar Sveriges viktigaste medarbetare.

Etablera en positiv arbetskultur, det kan vara avgörande för att inspirera medarbetare. Fokus bör ligga på att bygga upp en miljö där samarbete, tillåtande av olikheter, respekt och öppenhet råder. Tillhandahåll möjligheter till social interaktion och aktiviteter som teambuilding, vi lär med och av varandra, detta kan stärka relationerna och skapa en känsla av samhörighet bland medarbetarna.

Det är självfallet av stor vikt att man som ledare är en förebild för medarbetarna. Visa integritet, professionalism och hög arbetsmoral, samt var öppen för feedback och visa viljan att lära dig och utvecklas tillsammans med teamet.  Detta kan skapa en miljö där medarbetare känner sig inspirerade att följa.

Öka individens förmåga av att reflektera över sin egen inspiration, var tydlig i strategierna och hur vi kan dra nytta av dom individuellt samt organisatorisk. Inspirera medarbetare kan vara en utmanande men mycket givande på arbetsplatsen.

Testa för att skapa en arbetsmiljö där medarbetare känner sig motiverade, engagerade och inspirerade att prestera på en långsiktigt hög nivå.

Några kunder sagt om Johan

"Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad." 

- David Rönnberg CEO Indiska Magasinet AB

 

"Stort tack Johan. Berörande och Berikande.
Blev huvudämnet vidare in på kvällen." 

- Frida Hult. Sergel Kredittjänster AB

 

"Vi bad Johan om hjälp att med en coachande workshop berörande frågor om stress i samband med en stort förändringsarbete. Personalen uppskattade verkligen dina råd och öppenhet kring dina egna erfarenheter. Johan fans även som stöd för ledningsgruppen i samband med workshopen för hur frågor och vidare arbete skulle tacklas. Tack Johan" 

- Daniel Hörnqvist Regional Manager Internetstores Nordic

Skolor - "du är mer än din prestation"

Ger alternativa tankar och förhållningssätt till jämförelsefällan, prestationsfällan och hur vi kan förhålla oss till begreppet stress.

Sed posuere consectetur est at lobortis. Maecenas faucibus mollis interdum. Vivamus sagittis lacus vel augue laoreet rutrum faucibus dolor auctor. Aenean eu leo quam. Pellentesque ornare sem lacinia quam venenatis vestibulum. Aenean lacinia bibendum nulla sed consectetur. Donec id elit non mi porta gravida at eget metus.

Elever sagt om föreläsningen

”Efteråt kunde man inte sluta att prata om föreläsningen”

- Elever från idrottsgymnasiet Hagagymnasiet I Norrköping

 

”Vi fick större medvetenhet om hur ens mentala inställnings påverkar prestationen”

- Elever från idrottsgymnasiet Hagagymnasiet I Norrköping

”Föreläsningen gav positiv effekt, inspiration, kunskap och engagemang”

- Elever från idrottsgymnasiet Hagagymnasiet I Norrköping

 

Coaching Ledarskap - "Om inte du, vem? Om inte nu, när?"

Eget ansvar får andra att växa. Bli modigare genom att träna i att ta kraftfulla beslut. Om inte du, vem? Om inte nu, när?

Johan Norén jobbar idag med företagsledare, ledningsgrupper och privat personer som vill öka sin mentala styrka och fatta fördelaktiga beslut.

Hur går vi från tanke till handling och hur tränar vi upp förmågan att fatta kraftfulla beslut. 

 

Några kunder sagt om Johan

"Johan is many things to many people. Johan is a dynamic precedes and he will change your life, i know this to be true, because Johan has been instrumental in helping med change my life. To anyone out there that needs help in changing there lives, the obvious choice is johan. Johan is a living proof that his methods works and i have change my life and breaking boundaries that have been in front for me for years. Thank you johan for what you do and ow you do it"

- Eric Johnson

Jag vill rekommendera företag, skolor, föreningar, kommuner och landsting, som på ett enkelt sätt vill ge sina elever, deltagare på sina kurser eller sin personal enkla verktyg att hantera och utvecklas i sina tankar för att nå sina egna och verksamhetens mål att ta kontakt med Johan för en föreläsning eller längre uppdrag.  Johan är fenomenal på att enkelt förklara hur vi med med våra tankar hjälper oss själva eller sätter krokben för oss själva, så valet av föreläsare var enkelt. 

- Marlene Eriksson AssisCO AB

Träna för hjärnan - "Från utbränd och depression till Ironman och motivation"

Träna För Hjärnan är titeln på Johans inspirationsföreläsning om vilka fördelar som finns för hjärnan av fysisk aktivitet och betydelsen av att vårda det friska.

Föreläsningen belyser stressorer, symptom på stress och sannolika konsekvenser av långvarig stress samt hur man kan träna tålamod och attityder genom att fokusera på det lilla som på sikt gör det stora samt fysik aktivitets påverkan för ökat välmående.

Några kunder sagt om Johan

"Vi satt helt trollbundna och insöp det oförståeliga.Vi försökte förstå vidden av konsekvensen av att inte lyssna på kroppens signaler.Vi insåg också hur stark konsekvensen av ens tankar är. Hur vi väljer att tänka och förhålla oss till olika känslor och upplevelser. Ett slags uppvaknande.Känslan var att detta är en föreläsning som berör precis alla.Johan hjälpte och inspirerade oss till att öppna upp tanken och att välja väg." 

- Helena Hansson Ordförande Friskis&Svettis Falkenberg

"Stort varmt tack för din inspirerande tid hos oss. Jag är mer än tacksam för att ta del av dina erfarenheter ifrån din otroliga resa. Jag tar speciellt med mig sök fördelar, vårda det friska och följ min dröm" 

-  Camilla Bolmenius Varmförzinkning AB

Kom i kontakt med föreläsaren

Skicka ett mail till Johan på johan@forelasaren.se

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >