Skip to content

Om föreläsaren Johan Norén

Ökad arbetsglädje och ökad produktivitet genom minskad stress. Starka team och friska medarbetar ger hållbara prestationer med bevarat välmående.

Johan Norén är tidigare ishockeyspelaren som i ung ålder intresserade sig för coachning, mentalträning samt ledarskap.

Johan jobbade under flera år som försäljningschef och blev långtidssjukskriven till följderna av stressrelaterad ohälsa med tillhörande utmattningsdepression. 

Med erfarenhet av idrotten, näringslivet, sjukvården, många år som coach och nyfikenhet till ledarskap har gjort att Johan nu jobbar som rådgivare till några av landets mest framstående organisationer och företagsledare.

Efter att ha genomgått rehabilitering så har han fördjupat sina kunskaper ytterligare inom coachning, ledarskap samt stress och intervjuat företagsledare och människor ifrån olika delar av samhället för att fördjupa sig i de bakomliggande faktorerna till stress och hur man kan jobba förebyggande för att bibehålla en hög produktivitet och långsiktig hållbar hälsa för sig själv och på arbetsplatser.

Denna erfarenhet har fått honom att nu utbilda ledningsgrupper samt företag genom att öka kunskapen och kunna tolka signaler på obalans och överbelastning och hur man kan genom ett tydligt och modernt ledarskap kan öka produktiviteten för företag och dess medarbetares långsiktiga utveckling.

Johan är delaktig i flertalet företag och deras aktiva friskvårds satsningar där man eftersträvar en hög produktivitet tillsammans med ett långsiktigt välmående. 

Företags friskvårds satsningar som Johan varit engagerad där det skapats samband mellan gemensam fysisk aktivitet till föreläsningar är bland annat

Polismyndigheten, Refune Music Group Ab, Stockholmshem AB, Indiska Magasinet AB, Addnature AB, Schibsted Media Group, Svenska dagbladet där syftet är att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Vinnare av Årets Peppare 2019 är stiftelsen Goodsport.

Stiftelsen Goodsport fick i i direktsändning på Idrottsgalan 2019 ta emot priset Årets Peppare av Hans Kungliga Höghet Prins Daniel.

"Johan har under fyra år varit en del av Goodsports sportsliga samhällsprojekt skolträffen. 

Johan har med sin bakgrund och erfarenhet fångat barnen på ett väldigt speciellt sätt. Johan har föreläst och lett samarbetsövningar och som bygger på tillit och respekt och som har lett till att över 3000 barn och ungdomar i åldrarna 7-14 år har skapat nya vänskapliga band och fått utmana sig själva". 

Marie Forsberg Nationell projekt ledare Goodsport. https://www.goodsport.se

”Skolträffen syftar till att motverka fördomar, utanförskap och segregation. Genom Skolträffen skapar vi möten mellan barn och unga från olika områden med olika bakgrund vad gäller kultur och socioekonomiska förutsättningar. Vi vill få ungdomar till att bygga nätverk och skapa kamratskap över de synliga och osynliga gränser som finns i vårt samhälle.”

Mellan 2015-2018 genomförde Johan två ironman, arrangerade tränings event i Sverige samt utomlands för att öka medvetenheten om de positiva effekterna för hjärnan som skapas av fysisk aktivitet, var personlig tränare till företagsledare, fotbollspelare, hockeyspelare, skådespelare och artister där syftet var att skapa balans mellan höga prestationer och en långsiktigt hållbar hälsa.

Under 2017-2018 drev Johan podcasten träna för hjärnan med gäster som Dr Anders Hansen, Kristin Kaspersen, Mikael Persbrandt, Markoolio, Agneta Sjödin mfl. 

Syftet med dessa samtal var att få ta del av gästernas egna tankar, reflektioner och erfarenheter ifrån livets utmaningar samt hur fysik aktivitet påverkat dess välmående. 

https://tranaforhjarnan.podbean.com


Maximalt hållbar prestation genom ökad arbetsglädje samt minskad stress.


Johan Norén är föreläsare och anlitats av bland annat HM, Collector Bank AB Socialdepartementet, Dell EMCSkatteverket, Vattenfall AB, Coca-cola Company AB, Ernst & Young AB, Chalmers TKH, PwC, Skandia, Universal Music AB, Skanska, SEB, Unionen, Arbetsförmedlingen, Nordea, Ikea IT AB och IKEA Svenska Försäljnings AB

En inspirerande och energirik föreläsning om vikten av eget ansvar och att bidra för att skapa arbetsglädje och bevara friskfaktorerna för att skapa en långtids frisk arbetsplats med produktiva och välmående medarbetare. 

Du får exempel, metoder och förhållningssätt för att du som privatperson samt oavsett din roll på din arbetsplats bättre ska kunna hantera stress och tidigt upptäcka signaler på obalans hos dig själv och dina medarbetare. 

Hur skapar vi den friska arbetsplatsen där vi ökar förståelsen om att din energi sprider sig och att fördelaktiga resultat börjar med välmående medarbetare.

Vikten av starka team där människan och laget kommer först och där resultat är en effekt av hur medarbetarn mår. Det är skillnad på stress, mycket att göra och få mycket gjort.

Målsättningen är att du efter föreläsningen ska inneha en ökad kunskap i att identifiera bakomliggande faktorer som orsakar ineffektivitet och stress, känna mindre press och minskad stress och en ökad motivation till att skapa den dagliga arbetsglädjen där livet och jobbet inte känns som ett ända stort krav utan en tid där vi skapar ett långsiktigt må bra. 

” Pricksäkert och Trovärdigt. Flera tycker att det var den bästa föreläsning de lyssnat på i samband med jobbet”

Gustaf Bratt. Nordea Sweden

”Bra energi, rätt tonalitet, underhållande utan trams. Trovärdigt, tänkvärt och rakt.”

 Leif Nordin, Ledarnas Sveriges chefsorganisation. 

"Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad."

Utvalda artiklar:

Några kunder sagt om Johan

"Passar ledare, ledningsgrupper och bolag generellt om inte annat så får man sig själv en tankeställare och blir enkelt otroligt motiverad." 

- David Rönnberg CEO Indiska Magasinet AB

 

"Stort tack Johan. Berörande och Berikande.
Blev huvudämnet vidare in på kvällen." 

- Frida Hult. Sergel Kredittjänster AB

 

"Vi bad Johan om hjälp att med en coachande workshop berörande frågor om stress i samband med en stort förändringsarbete. Personalen uppskattade verkligen dina råd och öppenhet kring dina egna erfarenheter. Johan fans även som stöd för ledningsgruppen i samband med workshopen för hur frågor och vidare arbete skulle tacklas. Tack Johan" 

- Daniel Hörnqvist - VD på addnature

Kom i kontakt med föreläsaren

Skicka ett mail till Johan på johan@forelasaren.se

Följ Johan på sociala medier

ta del av nyheter, föreläsningar och mycket mer

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >