Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Att tänka utanför boxen vs tänka innanför boxen och balansera sig där emellan.

IMG_9966

Att uttrycka tänk utanför boxen är ett uttryck som används för att försöka vidga banor av tankar vilket kan vara bra för att hitta och skapa nya sätt att förhålla sig till sig själv och utmaningar.

Detta kan absolut berika då man utmanar hjärnan att tänka utanför banor av vanor vilket kan berika ens eget jag.

Denna dialog kan låta bra i relation till andra människor att man tänker utanför boxen men kan om den inte balanseras upp mot att även tänka på vad som finns innanför boxen få förödande konsekvenser.
En absolut fördel med att ramla av hela boxen ner i ett svart hål av tomhet i tron om att merparten av svaren ligger utanför sig själv är att bli medveten av vikten av balans och värdet av att se in i sig själv.

Att leva i en verklighet där bra och nöjd inte är tillräckligt utan att ständigt kasta upp nya idéer på hur man skall vara och agera samt leva där man ständigt är på jakt efter information, egenskaper, kvalitéer hos andra kan göra att man hamnar i jämförelsefällan och glömmer av sitt eget jag vilket kan göra att man boxar sig själv utanför sin egen gräns och tappar greppet om sig själv.

Att tänka han, hon, den är så bra kan göra att man glömmer vem är jag och vad gör jag bra.

Att ständigt tänka utanför sig själv kanske låter bra men kan skapa en inre stress med känslan av otillräcklighet som kan göra att man missar en potentiell utvecklingsmöjlighet i sig själv.
Att regelbundet träna på att ta vara på innehållet i sin egen box, vara nöjd och vårda sina kvaliteer, värderingar, egenskaper och styrkor samt packa upp dessa i samma utsträckning som att tänka utanför boxen bör skapa balans.

Att jobba aktivt för att förfina det som finns i boxen bör lyftas upp och packas upp lika ofta som den ständig jakten på att tänka utanför sig själv.

Att för en stund pausa med “tänka utanför boxen” och börja dagen med att tänka och inventera innanför boxen och vara nöjd och vårda de gåvor man har och börja med att höja och nöja sig själv och säga jag är bra för att jag är jag kan bidra till att skapa ett inre må bra.

 

Bli inte bitter, bli bättre. Glädje till livet.

 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >