Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

“Även om du inte minns vad du har gjort så ska du ha en känsla av att det varit en bra dag”

 

Tacksam för att få vara en liten del av er dag.

Ni borde få röda mattan utrullad och mötas av en stor applåd inför varje arbetsdag för att dagligen visa uppskattning och uppmuntra till det viktiga jobb ni gör.

Att vara omsorgsfull , omhändertagande, förmågan att lyssna in, respektfullt se människan, skapa sköna känslor, bibehålla tålamod för att göra individuella bedömningar är en konst.

Då jag själv under flera år bevittnade min mormors insjuknande i alzheimers och den långa process som sedan följde under flera år och där jag nu ingen får uppleva det på nära håll i familjen känns det extra att få träffa er alla inom vård och omsorg.

Att i denna process själv ha en egen strategi för friskfaktorer, worklife balance och återhämtning kan vara fördelaktigt för att orka ge och ligga kvar i den långsiktiga processen till den man hjälper.

Acceptera gåvan, att jobba med människor är som alla yrken ett hantverk som inte alla behärskar.

Påminn varandra ofta mycket och länge om det fantastiska jobb ni gör då det är relativt få som slutar på sina jobba för att dom får för mycket positiv uppmuntran, bli för sedd och bekräftad, att det är för positiv energi och att det visas för mycket uppskattning samt tacksamhet för det jobb man gör.

Det sociala stödet är av vikt.

Hållbar chef, hållbar arbetsplats, hållbart liv. Att hantera hög arbetsbelastning, orka hålla hög servicenivå  samt hög produktivitet med bevarat välmående. 

“Även om du inte minns vad du har gjort så ska du ha en känsla av att det varit en bra dag”

 

Njut av tiden.

 

JN

 

 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >