Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Bara lite, lite till sedan vilar vi. Sluta ljug.

IMG_5986 3

Bara lite till nu sedan vilar vi i mellandagarna.

Nu lägger vi i en extra växel och pressar ut och in det sista lilla. Bara lite, lite till sedan vilar vi..

Nu är vi ju där igen, du vet ju om att du ljuger för dig själv och du vet om att sen aldrig kommer för du fortsätter att köra plogbil och ständigt upprepar ”jag ska bara”.

Uppmaningen att pressa sig lite till kommer nu både utifrån och inifrån där man nu skruvar upp pressen ytterligare för att få ut och få in det sista lilla.

Dom livsviktiga kunderna, budgeten, offerterna, uppgifterna som inte överlever utan ens ego måste ju in under detta året samt att jag är ständigt nåbar då jag nu även förflyttat mitt kontor in i sovrummet och somnar med datorn på magen och helt slutat med hjärnvila då jag nu är anpassningsbar och flexibel, läs gränslös.

Tyvärr är det just det sista lilla tillsammans med en inre press av inre och yttre förväntningar om den perfekta julen med skyhöga ambitioner där man uttalar ”julstress av press, kan vi inte bara skippa julen nästa år ” som visar sig som press som bildar stress då allt känns som krav som gör att många tyvärr får ett bryskt uppvaknande under mellandagarna.

Där man intalar sig att man är stresstålig och att det ” bara är lite kvar nu” sedan vilar jag ikapp, lite hjärtklappning, minnesluckor, domningar, huvudvärk, yrsel, sömnsvårigheter det tar jag tag i sedan.. ”jag ska bara först”..

Där kroppen svarar med en reaktion och en hård julklapp utan kvitto samt utan möjlighet att ångra sig som många upplever och uttrycker ” det var som en blixt som slog ner ifrån en klar himmel och en vacker dag kunde jag inte komma upp ur sängen”.

Då man över tid blundat för symtom samt blandat ihop sak och person och tyvärr får börja det nya året som utslagen läs sjukskriven med tillhörande utmattning.

Vi behöver hjälpa de som uttrycker dessa meningar om positiv stress med att förstå att förr trodde man även på att jorden var platt och att det finns vuxna som tror på tomten där kunskapen nu hunnit ikapp och visar andra sanningar.

Att använda sig av leken finn ett fel och ett ord ska bort i meningen ” jag har sjukt mycket att göra” kan få fördelaktiga konsekvenser.

Där det blinda ordet avslöjar sin mening och uttrycken ”sjukt mycket att göra” tillsammans med ”sjukt lite sömn” sällan bidrar till en frisk ekvation.

Kvalitén av ledigheten man upplever i mellandagarna kan vara effekten av regelbunden hjärnvila i förväg.

Att sänka inre krav på perfektion, släppa kontroll, delegera, be om hjälp, sänka ambitionerna, stryka måsten, höja kvalitén i att njuta av nuet, prioritera återhämtning och hjärnvila kan minska den inre pressen som skapar stressen och istället öka lusten och glädjen till livet som inte bör vara ett ända stort krav utan ett liv där man upplever ett inre må bra.

Att stanna upp och tänka före kan vara att ge sig själv en tidig julklapp i ett långsiktigt välmående där det på paketet står god jul jag bryr mig om mig själv.

Bli inte bitter, bli bättre.

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >