Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Bli inte bitter, bli bättre.

16864060_1937553456464026_4880766452963286648_n

Bli inte bitter, bli bättre.

* Motgångar : Man gråter en skvätt sedan tar man nya friska tag. Man försöker klara dom, ger man efter går det inte.

* Jämföra sig : Bättre att kämpa på än att sitta och gnälla över att man har det dåligt.

* Om man är positiv så påverkar absolut. Den som sitter och grämer sig förkortar sitt liv. Den som gnäller och suckar mår ju dåligt.

* Om man sitter och gnäller så måste man ju komma längre i livet så att man inte har något att gnälla för. Alltid ha något att se framemot.

* Bättre förr: Dom tröstar sig bara, det är väl bara för att dom inte tror på sig själva. Man får inte tappa sugen, man måste kämpa.

* Klart att självförtroendet har sviktat, då kämpar man lite till så blir det bättre.

* Misslyckas är inget större fel, fel är att inte försöka, man får väl försöka en gång till. Man måste kämpa, inte haka upp sig på att det är svårt, man försöker igen då övning ger färdighet.

* Många vågar inte för dom är rädda för att misslyckas, då låter dom hellre bli för att eliminera risken.

* Nervös: Det kan ju inte gå mer än åt pipsvängen, varför ska jag oroa mig för det innan? Det räcker ju när det har hänt.

* Bitterhet: Ensamhet är den största bedrövelsen, ensamhet är det värsta som finns, se till att ha vänner och ta vara på de vänner man har.

* Oro : Dom vill mer än vad dom orkar och då känner dom stress, dom sneglar på dom som har mer och blir avundsjuka, dom strävar efter att äga och ha vilket gör att dom jobbar ihjäl sig, man ska var förnöjsam men ej så man stagnerar. Jag bekymrar mig inte, det har jag slutat med.

* Sinnet kan man hålla ungt, dom tror att man är gaggig för att man är gammal men där har dom fel. Jag är nyfiken och intresserar mig för samhällsutveckling.

*Promenader är nyttig motion, jag promenerar minst 40 minuter varje dag, har jag sällskap går jag längre.

*Kärlek, att man tillåter varandra vara som man är och ej försöker göra om varandra utan låter varandra vara, har man ett gemensamt intresse av äktenskapet så anpassar man sig efter varandra. Många har för bråttom och reder ej upp utan ser det förlorat, man ska vårda sina relationer.

*Fåfänga, jag vill se så bra ut så länge som möjligt, man ska inte missköta sitt utseende och aldrig stagnera.

*Drömmar har jag många, jag har givit ut min första bok, varit med i min första film och vill nu gå på Kinesiska muren.

* Mitt motto är att jag alltid strävar efter att göra dagen lite bättre än gårdagen.

Dagny Carlsson , 105 år.

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >