Skip to content

Delegera och få andra att växa.

Intervju med Magnus Wislander om bland annat tidigare förbundskaptenen Bengt Johanssons ledarskap.

Bengan hade sin filosofi och släppte över allt till spelarna.

Ni fick alltså bestämma. Vem i Bengan Boys var den drivande taktikern?

– Det var lite olika. I början var det jag och Carlén (Per) som hade mycket att säga till om, tillsammans med Ola (Lindgren) och Staffan (Olsson). Sedan kom Magnus Andersson in och ”Lövet” (Stefan Lövgren) och Ljubo (Vranjes).

Var det mycket diskussioner?

– Det var jättemycket diskussioner. Bengan hade någon träning där han bara la ut några vita papper på mittlinjen och så gick han och satte sig vid sidan av.

– Han var mycket för att se vilken spelare som tog tag i taktpinnen, vem som ville vara ledaren ute på banan.

Kunde det vara olika spelare?

– Ibland hade jag dagen och ibland någon annan, men Bengan var väldigt duktig på vem som hade de bästa förslagen och sa att “nä, nu kör i på det”.

Men på något sätt passade ni ihop?

– Ja, personkemin och alla åren tillsammans gjorde att vi hade en väldigt stor förståelse för varandra. Den enkla sanningen är att vi tyckte om varandra, om man får uttrycka sig så.

Var det inga tuppar som drabbade samman?

– Han var nog väldigt duktig på det Bengan. Att få alla att trivas och kanske, även om vi inte trodde det då, så fick han på något sätt som han ville.

 

https://www.dn.se/sport/magnus-wislander-jag-hade-haft-lekstuga-med-dagens-spelare/

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >