Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

“Det har med respekt att göra för alla människor”

Dålig energi och minskad arbetsglädje utifrån mitt perspektiv börja med de små sakerna, det börjar ofta med att man slutar hälsa när man kommer in på morgonen, man slutar säga godmorgon,  man är antingen tyst eller börjar dagen med att dela med sig av att man är stressad, trött, vad fort helgen gick och att det är långt till fredag kopplat till ett kroppsspråk med tillhörande suck. 

 

Det kan vara svårt att vara obekväm och säga nej till detta och enklare att åka med i energin och snart har vi en hel avdelning som kör tysta leken, för in negativ och dålig energi på arbetsplatsen utifrån och accepterar denna energi som för alla är direkt demotiverande. 

 

”Att visa respekt, för andra människor tror jag är A och O i vad du än gör! Du behöver inte vara fotbollstränare eller fotbollspelare och livet blir väldigt mycket enklare om du gör det. Fotbollspelare tänker ofta att jag är stor, jag är bäst och jag är världsstjärna osv, dom glömmer att hälsa på kassören i klubben, dom glömmer hälsa på dem som städar och sköter planerna osv. Det kostar ju inget att säga hej hur mår du, tack vad fint du har gjort, men du vinner så oändligt mycket på det. 

Det har med respekt att göra för alla människor.” Sven Göran Eriksson. 

 

Detta var en av delarna som jag fick möjligheten att dela tankar om med barn och ungdomar under fyra år i skolträffen.

Många barn och ungdomar pratar om att dom ska ha respekt men ej förstått att man behöver ge och visa respekt för att få respekt.

Att få främmande barn och ungdomar att samarbeta och skapa innanförskap under hela dagar började under fyra år med att utbilda dessa i hur man hälsar, hur man tar i hand, hur man tittar i ögonen, hur man presentera sig och visa respekt för den man möter fick en avgörande betydelse för utfallet och resterande dagen.

Att bygga ifrån grunden om börja cementera dom små sakerna av självklarheter kan för den totala helheten få stora konsekvenser i ökad respekt och förståelse för olikheter, vilket ger ökad tillit, ökad samarbetsförmåga, ökad fördelaktig energi vilket påverkar arbetsglädjen dvs glädjen av att komma in och vara på arbetet och känna här är det härlig energi.

 

Det finns många goda exempel att dela,  då detta är en av förmånen av att få möta olika verksamheter och komma utifrån och direkt märka skillnaderna i hur man systematiskt jobbar eller inte jobbar tillsammans för att skapa ett fördelaktigt internt klimat.

De fördelaktiga exemplen jobbar med självklarheterna som många andra glömmer bort och förstår att det gör stor skillnad.

Det är relativt få som slutar på sina arbetsplatser för att det är för bra energi, man blir för sedd och inkluderad och att det är för positiv energi.

Fredagens resultat kanske börjar på måndag morgon.

Skolträffen Årsfilm 2016.

https://www.youtube.com/watch?v=CK5FTRFFhx4&t=2s

 

Skolträffen Årsfilm 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=ykPvSIgCyh8

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >