Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Det var svårt att bromsa.

Henrik Dagård var en bland de bästa i världen i tiokamp. 1995 gick VM på hemmaplan i Göteborg med uppskruvade förväntningar, det borde gått bra men det gjorde det inte.

 

”Det var svårt att bromsa och jag hade inte personer runt mig som bromsade. Det går inte bara att blåsa på, det är lätt att träna för mycket, bli nedtränad och få skador vilket jag fick, jag skulle varit coolare och tagit några fler år för att träna och få lite mer mängd och erfarenhet”. 

 

Att i och under jakten på prestation och resultat finns risk att få skygglappar samt  tunnelseende, där kollektivet oftast också driver framåt och där projekten som ska slutföras ofta är så många att många projektledare glömmer av och prioriterar bort det viktigaste projektet för att orka vara produktiv och må bra samtidigt vilket är sig själv. 

 

Att ifrågasätta om det vi gör just nu är rimligt utefter förutsättningarna och resurserna och vad det kan få för kosekvenser på sikt, sluta “köra på” utan börja påminna samt uppmana varandra ofta om att skapa tid för återhämtning och hjälpa varandra att bromsa i tid kan bevisligen få fördelaktiga konsekvenser i att skapa hållbara prestationer över tid. 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >