Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Energi.

Motivera-omotivera ( En omotiverad person kan ha en total avsaknad av både yttre och inre motivation och beteendet blir därefter) där sorg, saknad, frustration om ett annat önskat läge kan ligga i mellan.

Där acceptans över nya förutsättningar kan ligga som en grund i att få ny energi för att starta en ny väg. 

Att konstatera problem är ingen utmaning, att utifrån leta efter och se det som fungerar i problemet kan vara det som är avgörande för att starta en fördelaktig process framåt. 

Då kommentarerna och upplevelsen ”Jag får för mycket positiv feedback eller jag känner mig för älskad” är relativt få borde insikten vara att i oavsett process vara generös med positiv uppmuntran, ge fördelaktig feedback med fokus på utveckling och progression där man utgår ifrån det man har, jobbar aktivt efter de nya förutsättningarna och vågar sätta nya interna samt externa mål. 

Härifrån kan kraften i att ta action dvs motivation hämtas både i dåtid i form revanschism samt framtid i form av önskat läge.

Att acceptera nuläget, skapa en mental jukebox att växla däremellan kan bevisligen skapa fördelaktiga konsekvenser. 

Att reflektera över kan vara att att aktivt träna på att se saker ur andras perspektiv. 

Fokus på fördelarna som ingen hittills har upptänkt kan skapa ett direkt ändrat mentalt tillstånd med tillhörande handling samt en vision om ändrat önskat läge. 

 

Njut av tiden.

 

JN

 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >