Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Framtiden ser ljus ut.

Framgångsrika lag består oftast av årsrika människor med lång erfarenhet, bred kompetens och ungdomlig entusiasm med en vilja och lust av att lära sig. 

 

Din uppgift är att vara en förebild dvs en bild före som andra ska se och bli inspirerade av i hur att agera mot kollegor samt kunder/klienter/patienter, inte en föredetting med spridande av negativ energi och en bild av hur det var förr dvs det var bättre förr!! 

 

Var schyst! Var riktigt schyst. 

 

Till dig som bedömer dig själv som senior, var generös med dina erfarenheter, dela med dig av dina kunskaper men också av det du har i ryggmärgen av goda vanor och beteenden till de som kommer underifrån och som individen i laget kan ha nytta av, åt andra hållet var nyfiken i vad vi kan lära oss av den nya generationen och vilka av deras tankar, idéer samt kreativa lösningar vi kan ta med oss härifrån och framåt. 

 

Till dig som bedömer dig själv som junior våga fråga efter kompetens och hur personer med erfarenhet i laget hade löst uppkommen situation, våga uttryck jag kan inte, jag är osäker men jag önskar lära mig.

Att skapa forum av reflektion med kollegiala meningsfulla utbyten av information som stärker individen och laget härifrån och framåt kan få direkt fördelaktiga konsekvenser.

 

Att utgå ifrån att alla vill känna sig behövda, sedda, lyssnande till, inkluderade och känslan av att få bidra gör att vi behöver öka förmågan att ta vara på de interna resurserna.

Ältandet av skylten mamma jobbar inte här och vem tömmer papperskorgarna det är jämna plågor är odlandet av negativ energi som kan förgöra en hel arbetsgrupp och en kraft som är farlig för det allmänna välmåendet. 

 

Nej 90 talisterna är inte dumma i huvudet, nej dom går inte på valium och nej det var inte bättre förr, inställning framtiden ser ljus ut och att det bästa ej har inträffat ännu kan ändra energin och en fördelaktig riktig med inställningen att det är positivt att vi nu har mycket att göra vilket kan få en hel grupp att fokusera åt samma håll.

 

Nyfikenhet mot nuet och framtiden kan vara helt avgörande för att skapa ett fördelaktigt arbetsklimat där man orkar, är hållbar och mår bra. 

 

Framtiden ser ljus ut och det bästa kommer.

 

Tack samtliga jag har fått förmånen att träffa under denna veckan och som bidragit till årets absolut roligaste dagar hittills.

 

Reflektion, återhämtning.

 

Njut av tiden.

 

JN

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >