Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Höga krav ger fler utbrända.

Långtidssjukskrivningarna i finansbranschen ökar rejält.

Det visar en ny rapport från Finansförbundet som nu varnar för en allt stressigare arbetsmiljö med hård kontroll och tung arbetsbörda.

Storbankernas rörelseresultat har ökat, under samma period har antalet anställda minskat och varje medarbetare producerar nu ett större värde. Men samtidigt varnar fackförbundet Finans- förbundet för en ohållbar arbets- miljö. Andelen långtidssjukskrivningar har ökat med 40 procent under åren 2010–2017.

Främst är det stressrelaterade sjukdomar som ligger bakom utvecklingen.

Den ökade stressen, som våra medlemsundersökningar även visat på, hänger ihop med att man dragit ner på antalet anställda samtidigt som man höjt kraven och lagt en större börda på de som jobbar kvar.

Finansbranschen är teknikintensiv och vi är vana vid att vissa tjänster automatiseras och försvinner. Men just nu sker det kanske i en lite snabbare takt, säger förbundsordförande Ulrika Boëthius.

https://www.dn.se/arkiv/ekonomi/hoga-krav-ger-fler-utbranda/

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >