Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Höst pepp vs höst depp.

Höst pepp vs höst depp.

Att träna hjärnan och hjälpa varandra i att se möjligheter.

Man måste ju få ha en bra dag.

Laddad för måndag, vi har mycket att göra vilket känns roligt och stimulerande.

Att fokusera på ljusglimtarna och skapa sol vs fokusera på molnen och skapa nattsvart.

Med insikt om att hjärnan skapar spår av processen över tid av att välja tankar så kan det vara berikande att förstå att effekten och vad man ser kan vara produkten av hur man är van att träna på att tänka.

Sol eller moln kan bero på vad man över tid väljer att fokusera på. Det som tog dig hit kommer inte ta dig dit!

En absolut fördel med att få förmånen att bli sjuk och över tid fått uppleva känslan av ett totalt nattsvart tillstånd gav berikande insikter och kunskaper om tankens kraft samt effekterna av vad man väljer att titta på och att det går att träna hjärnan att hitta och skapa fördelar i det som händer, samt att förstå att vanan över vad man väljer att titta på kan få oanade konsekvenser.

 

Med insikt att det kan ingå i livet att periodvis må dåligt och mötas av utmaningar kunna särskilja på att bara för att man mår dåligt så innebär det inte det att man är en dålig person kan hjälpa en att minska stressen av att hålla en fasad och aktivt leta: möjligheter, optimism, lösningar, fördelar, glädje, energigivare, förebilder, inspiration, drivkrafter, framsteg, förbättringar, ljusglimtar som kan bilda ett lösningsorienterat förhållningssätt som gör att man hamnar i en positiv livsspiral.

 

Att sluta vara andra till lags kan minska pressen och ta beslut om att börja prioritera sitt eget jag borde öka sannolikheterna till att se ljusglimtarna i sitt eget varande.

Ju tuffare tider det är ju mer behöver vi hjälpas åt att bidra med positiv energi, uppmuntra varandra mycket, ofta och länge samt ge varandra fördelaktig energi som stödjer varandra i processen.

Att börja med att dela ut 10 p till sig själv och ge det till exakt alla du möter. 

Energi sprider sig och vi kan direkt skapa momentum  dvs kraft som sätter igång, drivkraft, rörelse framåt vilket alla tjänar på. 

Att se möjligheten till att påverka ens egen verklighet i en fördelaktig riktning kan skapa energi i att se fördelar.

När någon eller något står i vägen och bildar skugga aktivt välja att titta igenom eller byta position för ta del av fördelens effekter. 

 

Sol, moln eller nattsvart kanske delvis beror på oss själva och hur vi väljer att se och tolka det som händer, kanske lyser solen fast man inte ser den för man väljer att leta och titta på molnen samt väljer att titta bort när solen väl kommer. 

Oavsett utmaning och varför, härifrån och framåt leta, skapa, träna på att se dom små ljusglimtarna, fördelarna, förbättringarna i utmaningen och ge allt man har kan bidra till ett starkare jag vilket skapar ett starkare arbetslag vilket yttrar sig i arbetsglädje.

 

Ett tydligt varför skulle kunna vara att denna veckan aktivt träna på att gå in för att göra dina kollegor bättre genom att sprida fördelaktig energi, uppmuntra de små vardagliga sakerna som att vi gör vårt bästa med de förutsättningar och resurser vi har, gödsla med positiv feedback och vardagligt beröm då det sociala stödet är av vikt.

Var inte en del av problemet, var en del av lösningen.

Njut av tiden.

 

JN

 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >