Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

”När allt går bra uppkommer lätt en sorts hybris, ordet nej hit men inte längre dyker upp för sent”

 

Hög igenkänning av Stefans sommarprat som jag direkt kan översätta till hållbar organisationer, där mötet med många organisationer och grupper många gånger blivit fartblinda och fått tunnelseende.

Berikande också att få möta många modiga ledare som är förebilder och är mån om sina medarbetare också tar tag i det innan för att ligga flera steg före.

 

Där den organisatoriska kraften är så stark av yttre samt interna förväntningar ” bara lite till” och många upplever att man sitter på en karusell som är svår att komma av.

 

Kraften gör att modet att säga nej internt och försöka minska hastigheten eller stoppa karusellen uteblir då sällan ingen vill ta rollen och samla mod att säga nej och ställa frågor internt.

Hur mår vi som grupp och hur mår du som individ?

Vad kan det få för konsekvenser om vi fortsätter göra som vi gör? Vad finns det för riskfaktorer?

Vad finns det för friskfaktorer vi kan jobba med parallellt för att skapa hållbara prestationer och välmående medarbetare?

 

(Inom idrotten/ sociala medier/uthållighetsidrottare är det oftast väldigt tydligt vilket vi ofta läser som “kroppen skrek nej men mitt pannben är så starkt så jag bara bet ihop och fortsatte vilket låter bra eller ser bra ut i text” ( sedan kan man inte springa på fem månader och jobbar nu heltid med rehab för att läka överbelastningen/stressfraktur vilket sällan framkommer externt vilket är ett otroligt intressant fenomen i sig)  Mer om detta senare.)

 

“Som chef för Riksbanken är Stefan Ingves Sveriges mest kända ekonom. Han har haft positionen sedan 2006 och hans mandat har förnyats två gånger. Därmed är han bland dem som suttit längst på chefsposten.

Genom sitt arbete på Internationella valutafonden (IMF) har han varit ett stöd för flera länder i ekonomiska kriser och har därför ibland kallats för ”brandsläckare” och ”Mr Bankkris”.

Stefan Ingves om sitt Sommarprat:

Jag ska prata om pengar, era och andras, och hur det är att arbeta med pengar när allt håller på att gå över styr här hemma eller på annat håll. Jag blandar med musik som följt med på resan”.

https://sverigesradio.se/avsnitt/stefan-ingves-sommarprat-2022

Hållbar chef, hållbar arbetsplats, hållbart liv. 

Worklife balance, Stress, Hållbarhet ,Friskfaktorer , Återhämtning

 

Njut av tiden.

 

JN

 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >