Skip to content

IMG_8082

Kontroll vs balans.

Att släppa kontroll och skapa balans.

Att leva i och med högt ställda krav på kontroll och perfektion samt många bollar i luften är besvisligen ett vanligt förhållningssätt vilket i många fall tyvärr kan leda till en destruktiv jakt som kan bidra till stressrelaterad ohälsa då stressen från pressen av dom högt ställda kraven gör att luften helt går ur med efterföljande trauma.

Press som skapar stress ifrån krav som sällan infinner sig då kraven inifrån en själv är så högt ställda att dom sällan nås.

Där bra inte är bra nog utan ständigt kan bli bättre kan skapa resultat och låter bra i dialogen med andra men som bevisligen får många att på andra sidan sin egna gräns landa då den ständiga jakten av att vara i kontroll med högt ställda krav, brist på tillfällen av att vara nöjd och njuta av livet utan prestation helt fått tillvaron och sig själv helt ur balans.

Där efterföljande verklighet är så långt ifrån kontroll man kunnat föreställa sig då kroppens egna system satt en själv ur balans utan möjligheten att kontrollera sig själv.

Att vara i kontroll och ständigt söka perfektion kan bero på inre krav från en själv och andras ideal om hur man själv ska vara vilket bevisligen kan om det inte balanseras upp med att träna på att släppa kontroll och stanna upp och vara nöjd samt njuta få förödande konsekvenser.

Att träna på att vända på förhållningssättet kontrollera balansen för att i stället balansera kontrollen och att släppa kontrollen på saker som ligger utanför sig själv och träna på att registrera balansen i sig själv kan öka lusten att försöka vara nöjd med det man gör och med den man är och bilden av krav samt perfektion man ute längre bär.

Att sluta med att sträva efter att söka kontroll i saker man inte ens kan kontrollera och träna på att sänka högt egna satta krav, släppa kontroll samt jakten på perfektion och börja balansera upp sig själv med att träna på att vara nöjd och lita på att man gör så gott man kan med det man har och i det man kanske finner må bra.

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >