Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Stress inför semestern.

DSC01712

Tacksam för möjligheten att få föreläsa för sjuksköterskor och verksamhetschefer i Landstinget Sörmland.

Att man med goda avsikter har en vilja att göra skillnad med att hjälpa andra men med ändrade förutsättningar och minskade resurser i form av omorganisationer kan göra att man bär på känslor av otillräcklighet utan möjlighet att kunna påverka vilket kan skapa en inre stress och känsla av förändrings trött.

Känslor och upplevelser som gör att man hamnar i en negativ spiral av ett konstant bristtänkande om att det vi gör aldrig är tillräckligt bra och att man alltid kan pressa sig lite mer.

Där man vill alla andra väl i att vårda andra men där man under tiden total glömmer bort att vårda sig själv vilket kan skapa en känsla av att inte räcka till och en känslan av att vara konstant energilös.

Att då bryta en negativ processen av stress och konkretisera det man gör som är bra, skapa en tydlig struktur och tydlig gräns mellan arbete och fritid, sänka egna inre krav på perfektion och prestation, låta andra växa genom eget ansvar, avsätta tid för återhämtning, våga koppla ner och skapa hjärnvila kan få fördelaktiga konsekvenser i form av minskad press och minskad upplevd stress samt ökad energinivå som gör att man går in i semester och njuter istället för att man går in i semestern helt nedbruten.
Bli inte bitter, bli bättre. Glädje till livet.

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >