Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

Tack Dagny.

Delar av de insikter som Dagny delade med sig av under vårt samtal 2016.

 

Motgångar: Man gråter en skvätt sedan tar man nya friska tag. Man försöker klara dom, ger man efter går det inte.

Jämföra sig: Bättre att kämpa på och fokusera på det man har än att sitta och gnälla över att man har det dåligt.

Energi: Om man är positiv påverkar absolut. Den som sitter och grämer sig förkortar sitt liv. Den som gnäller och suckar mår ju dåligt.

Om man sitter och gnäller så måste man ju komma längre i livet så att man inte har något att gnälla för. Alltid ha något att se framemot.

Bättre förr: Dom tröstar sig bara, det är väl bara för att dom inte tror på sig själva. Man får inte tappa sugen, man måste kämpa. Hur roligt vore det om allt var samma?

Tro på sig själv: Klart att självförtroendet har sviktat, då kämpar man lite till så blir det bättre.

Misslyckas är inget större fel, fel är att inte försöka, man får väl försöka en gång till. Man måste kämpa, inte haka upp sig på att det är svårt, man försöker igen då övning ger färdighet.

Många vågar inte för dom är rädda för att misslyckas, då låter dom hellre bli för att eliminera risken. Man måste alltid kämpa och göra något åt saken än att sitta och gnälla på att man har det dåligt. Det är bättre att vara nyfiken och aldrig stagnera

Nervös: Det är meningslöst att vara nervös, det kan ju inte gå mer än åt pipsvängen och det räcker väl att ta det efteråt och gräma sig då än att gräma sig och vara nervös innan”

Stress: Många strävar efter att äga och ha vilket gör att dom jobbar ihjäl sig, man ska vara förnöjsam men ej så man stagnerar”

Bitterhet: Ensamhet är den största bedrövelsen, ensamhet är det värsta som finns, se till att ha vänner och ta vara på de vänner man har.

Oro: Jag bekymrar mig inte, det har jag slutat med.

Fysisk aktivitet: Sinnet kan man hålla ungt, dom tror att man är gaggig för att man är gammal men där har dom fel. Jag är nyfiken och intresserar mig för samhällsutveckling.

Promenader är nyttig motion, jag promenerar minst 40 minuter varje dag, har jag sällskap går jag längre.

Mitt motto är att jag alltid strävar efter att göra dagen lite bättre än gårdagen.

 

Dagny Carlsson.

 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >