Skip to content
DanishEnglishFinnishNorwegianSwedish

“Tänk om”

 

IMG_2633

Tänk om och varför gjorde jag det inte tidigare samt jag borde gjort annorlunda kan vara upprepande meningar av tankar som över tid skapar ett självanklagande förhållningssätt som under olika perioder i livet kan infinna sig för oss alla.

Där man smygande börjar utveckla ett förbittrat tillstånd med expertis om att slå på sig själv med tillhörande missunnsamhet till andra iförd en kofta av att tycka lite synd om sig själv.

Detta i tron om man är ensam med att periodvis sitta med tankarna varför man inte gjorde det tidigare eller om att man borde gjort saker annorlunda vilket uttrycks som ”tänk om” eller ”om jag bara hade”.

Där man fortfarande inte har accepterat och gått vidare utan fortfarande sitter kvar och ältar om vad man kunde gjort annorlunda kan utveckla tankar om att livet ligger i dåtid och vad man borde gjort annorlunda.

Där man utvecklar direkt destruktiva tankar och utvecklar sig själv till strateg i dåtid med en sanning om sig själv om att man är en person som ständigt tar felbeslut, ett tillstånd som stressar och äter upp en inifrån och där dom mentalt strukturerna totalt låst sig om att det är omöjligt att gå vidare.

Där man nu även bildat katastrof tankar med tillhörande tankfälla ”tänk om”mot framtiden där man gärna vill veta innan man gör vilket uttrycks som ”tänk om”.

Där man ältar om och om igen om varför man inte tidigare tog ett beslut, tog en chans eller tog annorlunda beslut vilket är lätt att uttrycka där man nu sitter med facit och ser att man kunde gjort saker på ett annat sätt vilket utrycks som ”om jag bara hade”.

Att då sluta slå på sig själv, bryta dessa vanor av tankebanor samt destruktiva förhållningssätt genom att träna attityden och komma till insikt om att gjort är gjort då det är enkelt att vara expert i efterhand, inse att man gjorde och att man tog dom besluten man då trodde på utefter de förutsättningar man då hade tillgång till kan minska den inre stressen och där man närmare sig acceptans och tränar på att gå vidare och även nu mot framtiden slutar älta ”tänk om”.

Att sluta anklaga sig själv om hur man kunde gjort och vika beslut man kunde tagit och istället förlåta sig själv, acceptera och lägga det bakom sig, greppa tag i framtiden där andras åsikter är sekundära och den egna rösten är det primära kan innebära att ta en chans samt våga följa sina egna nya drömmar vilket direkt kan öka lusten av att fatta nya beslut.

Där man med ny nyfikenhet, ny energi och ny beslutsamhet tar ansvar och påverkar sina tankar om hur man mår och går ifrån att vara en strateg i dåtid genom att omvandla och utmana alla “tänk om”,”om jag bara hade” och “det är inte så lätt” till att tiden går och man den ej tillbaka får och att tiden nu är slut med att sitta och älta historien om vad som borde varit annorlunda, sluta skjuta upp beslut om vad man egentligen vill göra, acceptera nuläget samt förutsättningarna och börja ta nya aktiva kraftfulla beslut om att göra mer av det som skapar sitt eget må bra och vilka inre känslor man mer av vill ha.

Att börja tänka om och sluta upprepa ”tänk om” kan få fördelaktiga konsekvenser.

Bli inte bitter. Bli bättre.

27/11 Stockholm Playhouse teatern kl 18:30-21:00.

https://secure.tickster.com/(S(cw2mmrdz2zqqhgucisfrvkxf))/sv-SE/XWE9C6C91NH157T/Shop/SelectEvent.aspx

 

Föreläsningen Stressad

I föreläsningen stressad får du exempel och metoder för att kunna hantera begreppet stress och hur du genom aktiva val och beslut kan leva ett liv med mindre innehåll av stress och mer innehåll av lust och motivation.

Läs mer >
Köp biljetter >